RETINA IMPLANTATER - PRODUKT INDEKS

 

Retina Kirurgi

Kompakte Silicone Implantater

Porøse Silicone Implantater

 

 

 

RETINA KIRURGI

OG BRUGEN AF SILICONE IMPLANTATER

 

Retina er et tynd lag af væv som findes i den distale del af øjet. Retina har som funktion at ændre lys energien som øjet samler til elektriske impulser som videresendes til hjernen og derved skaber syn. Der opstår sommetider brud i retina vævet som giver tab af synsindtryk. Disse brud kan opstå på forskellig vis inklusive alderdomsprocessen, arvelighed, og et opstået traume så som et slag til hovedet. Behandling af denne tilstand kaldes ofte for - genskabelse af  sammenhængende retina.

 

Under det kirurgiske indgreb bliver bruddet lokaliseret af kirurgen. Derefter udføres en såkaldt "Cryotherapy" (frysning af stedet) som danner arvæv og modvirker yderligere skade. Det kan være nødvendig for kirurgen at dræne noget væske fra de forskellige lag i øjet. Dette gøres for at retina kan falde tilbage på sin plads. Dernæst bliver et silicone cirkulerende bånd delvis eller fuldstændig  viklet rundt om øjet for at presse vævet indad.. Dette cirkulerende bånd presser det underliggende væv ned mod det iturevne retina væv og skaber derved kontakt igen. Båndene er holdt fast med nylon suturer, og bliver næsten altid efterladt permanent på stedet. Meget ofte bruger kirurgen andre silicone udformninger (silicone strimler, et silicone dæk eller andre silicone implantater) i kombination med det cirkulerende bånd. Det sekundære implantat er placeret under det cirkulerende bånd for at give en større fordybning på et specifik sted. Silicone bånd kan normalt ikke mærkes af patienten. Brugen af silicone strimler under et cirkulerende bånd er illustreret nedenfor.

 

Top

 

 

Kompakte Silicone Implantater

Cirkulerende Bånd :

Der er tre forskellige cirkulerende bånd. Alle er designet til at holde det sekundære implantat på plads og vedholde et permanent tryk uden at der kommer erosion i sclera.
Silicone Snor: En silicone snor gør det nemmere og hurtigere at placere et cirkulerende bånd.. Det yderste af snoren (som fjernes ved procedurens afslutning) tjener som et solidt sted til at fastholde båndet, og gør det nemmere at føre gennem en silicone muffe.
Silicone Strimler : Silicone Strimler kan bruges alene som permanente implantater eller når " trap door" procedurer udføres.
Silicone Strimler (med furer/render):

Er designet til at benyttes under cirkulerende bånd. Adskillige design er udformet for at opfylde kravet til smalle eller brede sclera "senge".

Ligeledes ved høj sclera permanent tryk.

Dæk : Dæk formede implantater er designet til at benyttes under cirkulerende bånd, - ved bred sclera "seng", - for brud tæt på ora serrata,  - ved multi brud, og ved høj permanent sclera tryk.
Meridional Implantater : Meridional implantater giver yderligere permanent tryk i  meridional retningen og benyttes under silicone strimler (med gruber/furer).
Muffer : Muffer benyttes til at holde cirkulerende bånd, og silicone strimler  på plads.
Tantalum Klips : Klips benyttes til at holde cirkulerende bånd på plads.
Kiler : Kiler benyttes til at give større radial tryk effekt.
Både : Både benyttes under Tantalum Klips for at undgå erosion.
Puder : Puder benyttes til at lukke sclera itu rivninger.
Knapper : Knapper benyttes under silicone strimler (med gruber/furer) for at give et højere segmentel tryk.

 

 

Top

 

 

Porøse Silicone Implantater 

       Svampeartige silicone implantater er udformet i mange former som kan benyttes

       ved segmentel tryk procedurer.

Rund: Delvis gennemskåret: Strimler (med furer/render):
Aflange : Ovale: Rund med tunnel :
Tilbehør :    

 

 

Top

 

 

  

__________________________________________________________________________

Dana 3 Medical     Aaby Sdr. Gade 2C, DK-9440 Aabybro, Danmark

                              Telefon: +45 9824 2988, Fax: +45 9811 4788